7 Δεκεμβρίου 2009

Κι άλλα δεντρόσπιτα: Πέρα από την Αφρική.

Δεν ξέρω τί φταίει και τα Δεντρόσπιτα έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση. Μήπως είναι πού τα πολύ παλιά χρόνια ήμαστε όλοι πιθήκοι; Μήπως φταίει ότι πιο κοντά στη φύση δε γίνεται να κοιμάσαι; Ή μήπως είναι που από παιδάκι τα έβλεπες στην τηλεόραση και πάντα ήθελες ένα αλλά δεν χωρούσε στο μπαλκόνι σου στους Αμπελόκηπους; Ό,τι και να 'ναι, τώρα που μεγάλωσες, μπορείς κι εσύ να μείνεις μερικές μέρες σε ένα ωραιότατο Δεντρόσπιτο,γιατί ο κόσμος έχει προχωρήσει και αυτό που κάποτε ήταν πολύ χρήσιμο για την επιβίωση καθώς σε γλίτωνε από τα άγρια θηρία και τα δηλητηριώση φίδια, σήμερα είναι Ξενοδοχείο-Δεντρόσπιτο με τα όλα του.

Στα βάθη της Αφρικής και κοντά στο Εθνικό Πάρκο του Nairobi (μέσα στη ζούγκλα δηλαδή), υπάρχει τρομερό κτήμα με έκταση δέκα εκτάρια και έχει και ξενώνα και πισίνα και εστιατόριο και Δεντρόσπιτα.
Στο Ngong House μπορείς κι εσύ να ζήσεις σαν βρετανός άποικος και τα βράδια να κάθεσαι να ακούς τους ήχους της ζούγκλας και να χάνεις τον ύπνο σου, γιατί, όλοι το ξέρουν, κατά βάθος είσαι παιδί της πόλης και η άγρια φύση σε τρομοκρατεί! Αλλά σ' αρέσει κιόλας, αλλιώς τί βλέπεις τόσο National Geographic λες και πρόκειται να δώσεις εξετάσεις; Δες τί ωραίο που είναι:

Εκεί θα ξαπλώνεις κάτω από τις κουνουπιέρες και θα σκέφτεσαι τον Robert Redford στο Πέρα από την Αφρική και θα συγκλονίζεσαι, γιατί εκεί δίπλα είναι η καπνό-φυτεία όπου συνέβη αυτός ο Τρομερός Έρωτας ανάμεσα στη Βαρόνη Άποικο και Ποιήτρια Karen Blixen και στον απίθανο τύπο Denys Hatton. Και αν δεν έχεις δει την ταινία, ποτέ δεν είναι αργά.


Αυτή κι αν είναι Νυφική Σουίτα ε;

Δες λίγο ακόμη Δεντροσπίτι στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails