3 Δεκεμβρίου 2009

White Pod: chalet και οικοτουρισμός στις Ελβετικές άλπεις

Το ξέρω ότι όσο λάμπει ο ήλιος εδώ, τόσο σου τη δίνει και σε πιάνει λαχτάρα μεγάλη να βουτηχτείς στο χιόνι, να φορέσεις τα ζεστά σου και τα κολάν σου τα ισοθερμικά, να ρίξεις κι ένα κούτσουρο στο τζάκι. Το θέλεις. Πήγαινε πάλι στην Ελβετία να δεις που οι ευρηματικοί τουριστοεπιστήμονες έφτιαξαν κάτι σαν ιγκλού αλλά χωρίς τα παγάκια, για να νιώθεις ότι είσαι σε επαφή με την άγρια φύση του βουνού και να βάλεις και στο διακοπο άλμπουμ σου μερικές φωτογραφίες από ένα ακόμη τρελotel: το White Pod.
Μοιάζει λίγο σαν ιγκλού αλλά και λίγο σαν σκηνή από αυτές που παίρναμε στα νησιά (τότε παλιά...) και είναι μέσα στα χιόνια και τους αέρησες του βουνού, όμως μέσα δείχνει άνετο και ζεστό με την ξυλόσομπά του, το κρεβάτι του το οικολογικό και κάτι ωραίες τρύπες στο "ταβάνι" έτσι ώστε να ξαπλώνεις και να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στ' αστέρια (όταν είναι σκεπασμένο σαν κουραμπιές βέβαια, μάλλον δε βλέπεις και πολλά).
Μη φανταστείς ότι τα White Pod είναι πεταμένα σε καμιά ερημιά. Όοοοχι. Είναι σε ένα θέρετρο, σε μία ωραία κοιλάδα με chalet και πίστες για ski και έλκηθρο (μία διασκέδαση για όλους εμάς που αδυνατούμε να τσουλήσουμε με χάρη στις πλαγιές) και εστιατόρια. Δες τον πολύ ωραίο διαδραστικό χάρτη για να πάρεις μία καλή ιδέα της περιοχής.

Ωραίες θέες ε; αυτά τα μικρά είναι λες και έπεσαν στο βουνό από ψηλά. Και δεν είναι μόνο αυτό: έχουν πρόνοια για μειωμένα απορρίματα, μειωμένες καταναλώσεις ενέργειας και χρησιμοποιούν νερό από φυσική πηγή: για αυτό και τους έδωσαν το Παγκόσμιο Βραβείο Υπεύθυνου Τουρισμού. Είναι υπεύθυνα τα White Pod! Αλλά και ωραία!


Θέλεις κι εσύ "με το βουνό να γίνεις φίλος"; Νοίκιασε ένα από τα 15 φανταστικά σαν-ιγκλού και άραξε στο ξύλινο μικροσκοπικό deck και πιες nes cafe, όπως στη διαφήμιση. Προσοχή: βάλε αντηλιακό. Ο ήλιος εκεί πάνω τσουρουφλίζει. Οι τιμές για το χειμώνα είναι από 240-370 έουρος. Τσουχτερό το χιονο-Pod.


Δες και λίγη όχι και τόσο εναλλακτική, αλλά παρόλα αυτά φανταστική Ελβετία εδώ. Εσύ ποιό προτιμάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails