4 Δεκεμβρίου 2009

Πού θα πάω το Σαββατοκύριακο; Στη Λακωνία θα πάω!

Θα πάρω πάλι τα βουνά. Εκεί στη Λακωνία, 29 χμ από τη Σπάρτη απ' ό,τι διαβάζω, σου βρήκα ξενώνα μούρλια ιδανικό να πας να φτιάξει λίγο το χρώμα σου. Και η διάθεσή σου. Η καλή οικογένεια Κοκκορού έχει εκεί χτήμα τεράστιο(100 στρέμματα ολόκληρα) μέσα στα δέντρα και τη φύση και με την αγριωπή θέα του Ταϋγετου να σε επαναφέρει στην τάξη μόλις πάνε να σε πιάσουν πάλι τα υπαρξιακά σου. Γιατί "τί είσαι;", λέει ο Παπού-Ταϋγετος που τα έχει δει όλα. "Τόσος δα είσαι".
Έτσι λέει ο Ταϋγετος και σμίγει τα τεράστια χιονοφρύδια του και τότε εσύ μπορείς - και πρέπει - να χαλαρώσεις και να πας μια βόλτα από αυτές τις πολύ ωραίες που σου προτείνουν σε φαράγγια, με λίμνες και καταρράκτες, σε μοναστήρια, σε καταφύγια, οπότε πάρε γαλότσες, πάρε κάλτσες ζεστές, άσε παιδί μου κάτω το τσιγάρο, ξεκούνα λίγο!

Ο αγροτουριστικό ξενώνας λέγεται Faris, παίρνοντας το όνομα του από την πόλη Φάριδα και έχει 10 δωμάτια από τα οποία τα 4 είναι τετράκλινα και το ένα σουίτα με τζάκι.

Έχει όμως και ωραίο κοινό σαλόνι με επιτραπέζια και βιβλία και τζάκι και ζεστασιά για να γυρίζεις μετά την πεζοπορία σου και να πίνεις ζεστή σοκολάτα με λίγο κονιάκ παίζοντας trivial. Ή biriba. Ή διαβάζοντας τον "Οδυσσέα", που τον παλεύεις εδώ και τρεις σαιζόν.

Τέλος, στο ισόγειο θα βρεις ταβέρνα, που κάτι μου λέει ότι θα είναι όλο ορεινές λιχουδιές (παραγωγή στο χτήμα, μαγείρεμα στην κουζίνα= γαστριμαργική ευτυχία αγαπημένε τουρίστα!).

Μού φαίνεται καλή ιδέα γιατί:

-Είναι πολύ καλό μέρος για να πας σαββατοκύριακο με τα παιδιά! Πάρε τους τα ζεστά μπουφάν και τα σκουφιά και αμόλυσέ τα στο χτήμα να τρέξουν και να παίξουν και να δουν και κανένα δεντράκι από κοντά, όσο εσύ θα πίνεις ελληνικό καφεδάκι μπροστά στο τζάκι.

- Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο το τετράκλινο κοστίζει 100 έουρος. Πού θα το ξαναβρείς αυτό;

- Μπορείς να δεις ένα σωρό πράγματα χωρίς να είσαι όλη μέρα καβάλα στο αυτοκίνητο. Περπάτα και λίγο. Καλό κάνει.

- Δύο από τα δωμάτια είναι προσβάσιμα σε άτομα με κινητικά προβλήματα και ΑΜΕΑ. Αλληλούια. Συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες!

2 σχόλια:

  1. Διαμαντάκι ανακάλυψες πάλι! Το πράσινο δωμάτιο που είδα στο website φαίνεται πολύ όμορφο.
    To έστειλα και στον κουμπάρο μου που ασχολείται με ... "hoteleia" μήπως τον ενδιαφέρει για συνεργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλη και Κουμπάρε του Βασίλη έχω και ένα ακόμη tip : τα παιδιά που μου απάντησαν στο email είναι γλυκύτατα και ευγενέστατα και οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν: φτιάχνουν ψωμάκι ζυμωτό με τα χεράκια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails