8 Απριλίου 2009

Αεροπλανοτέλ: Και αεροπλάνο και ξενοδοχείο!

Is it a bird ? Is it a plane? Όχι και όχι. Είναι άλλο ένα brilliant hoteleio από αυτά που βρίσκει κανείς στα ξένα μέρη ενώ σκαλίζει το ίντερνετ την ώρα που θα έπρεπε να εργάζεται. To Jumbo Hostel δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα ολόκληρο Boeing 747-200 που ο πολυμήχανος Oscar Diös το μετέτρεψε πατ κιούτ σε Hostel. Είναι αραγμένο (και ακινητοποιημένο εννοείται...) στην Arlanda της Σουηδίας. Κοίτα το:

Το ξενοδοχείο-αεροπλάνο το λένε Λιβ, όπως και την κόρη του ιδιοκτήτη. Λίγο κλισέ για ένα τύπο που αγοράζει αεροπλάνο και το κάνει ξενώνα, δε βρίσκεις;

Το εσωτερικό του Jumbo ξενοδοχείου έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να έχει και καφετέρια και 25 δωμάτια (με μακράν καλύτερο το cockpit που έχει γίνει η σουίτα του ξενοδοχείου), χωρίς καθόλου να χάνει το στυλ του αεροπλάνου. Δες:

Το καφέ είναι ανοιχτό όλο το εικοσιτετράωρο και μπορείς να πας απλά για βόλτα και -φυσικά- για να βγάλεις μερικές ακόμα θρυλικές φωτογραφίες για το διακοπο-album σου.

Δωμάτιο με μπάνιο! Δε θα χρειάζεται να στριμώχνεσαι στα κλειστοφοβικά αεροπορικά wc.


Και η σουίτα του cockpit. Αν είσαι απ' αυτούς που έχουν φάει πέτρα με τα αεροπλάνα, σίγουρα θα την καταβρείς. Κι αν είσαι απ' αυτούς που τα τρέμουν, πάλι θα την καταβρείς: είναι τοποθετημένο πάνω σε τσιμεντένια βάση και δεν κουνάει. Καθόλου.

Η τιμή είναι περί τα 100 ευρώ για τα κανονικά δωμάτια αλλά 270 για τη σουίτα-πιλοτήριο. Αν σκεφτείς ότι δεν πρόκειται να κλείσεις μάτι από τα -κανονικά- αεροπλάνα που πάνε και έρχονται στο αεροδρόμιο, σαν πολλά δε σου φαίνονται;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails