15 Οκτωβρίου 2009

Hoteleio από τον τόπο σου: Στο Ναύπλιο.

Επειδή όλο γκρινιάζεις ότι σε στέλνω να πας διακοπές στο άπιαστο και το απραγματοποίητο, ορίστε: σταμάτα τη γκρίνια και πήγαινε στο Ναύπλιο, ό,τι πρέπει για γουικ έντ. Για το Nafplia Palace, όλο και κάτι θα έχεις ακούσει αλλά δεν ξέρω τί έχεις δει. Είναι ένα hoteleio πραγματικό με δωμάτια και με executive βίλλες και τα σπα του και τα συνεδριακά του κέντρα και τα gourmet εστιατόρια του και τα όλα του. Τί να λέμε, το μέρος είναι πολύ όμορφο και γουστόζικα εξεζητημένο και έχει εκείνο το κάτι που μας χτυπάει στην αδυναμία μας: δωμάτια με ιδιωτικές πισινούλες! Δες :




Αλλά και η κανονική μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου, αυτή που θα χρησιμοποιήσεις αν κλείσεις ένα απλό δωμάτιο, το έχει το κατιτίς της: Infinite Μπούρτζι!

Για περισσότερες φωτογραφίες και κρατήσεις, παρακαλώ στο αγγλόφωνο/γερμανόφωνο site του Nafplia Palace.

14 Οκτωβρίου 2009

Στη μπανιέρα δυο δυο;

Ψάχνοντας το απέραντο ίντερνετ για ακόμη περισσότερες νυφικές σουίτες (γιατί πρέπει πάντα κανείς να είναι προετοιμασμένος με τα πράγματα αυτά) και αναζητώντας συγκλονιστικά μπαλκόνια σε μαγικά νησιά και ιδιωτικές πισίνες και μπανιέρες γεμάτες σαμπάνια και ροδοπέταλα, βρήκα αυτή την προσέγγιση στη Νυφική Σουίτα:

Δεν έχω σχόλια να κάνω γι αυτό. Ευτυχώς είναι αρκετά μακριά, κάπου στα ενδότερα των Ηνωμένων Πολιτειών, οπότε δύσκολα θα βρεθείς εκεί από καθαρό λάθος. Θα πρέπει να προσπαθήσεις σκληρά.

Αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις, θυμήσου και αυτό: θα σε ξετρελάνει!


9 Οκτωβρίου 2009

Γύρισε στη Φύση! Τα Δεντρόσπιτα της Νορμανδίας.

Τώρα που χόρτασες πισίνες και θέρετρα, αφού πήγες στα πανάκριβα και σούπερ λουξ, δεν πεθύμησες κάτιτις διαφορετικό; Να βρεθείς μέσα στα δάση και τα δέντρα και το βράδυ να σε νανουρίζει η σοφή κουκουβάγια και ο κατεργάρης πόντικας; Σε σένα μιλάω, ναι, που όταν ήσουν μικρός ταξιδευτής ακόμα, σου άρεσε να σκαρφαλώνεις στα δέντρα και πάντα, μα πάντα, ζήλευες μέχρι σκασμού το παιδάκι στην αμερικανική ταινία που είχε το δικό του Δεντρόσπιτο.... Τώρα που μεγάλωσες αρκετά για να συνειδητοποιήσεις ότι ένα αληθινό δεντρόσπιτο δε θα χωρέσει ποτέ στο μπαλκόνι σου στο Αμαρούσιο, αλλά και όχι τόσο πολύ ώστε να χρειάζεσαι λουτρά στην Αιδηψό, μάζεψέ τα γρήγορα και βουρ για τη Νορμανδία. Θα κάνεις ωραιότατο road trip στη Νότια Γαλλία και για τρεις μέρες (ή όσες θέλεις τέλος πάντων) θα ζήσεις μέσα στη φύση. Πολύ μέσα.


Κυρίες και κύριοι, πρόκειται για μία εξαιρετική ευκαιρία παλινδρόμησης: Τα Δεντρόσπιτα της Νορμανδίας !






Είναι τρία από αυτά πάνω στα κλαδιά των δέντρων (σε ύψος από ένα εώς 22 μέτρα) με τις σκαλίτσες τους και τις γεφυρούλες τους και τα παραθυράκια τους, σε ένα τεράστιο χτήμα με παπάκια και ελαφάκια.
Για τρεις και μέρες πάρε το ταίρι σου και νιώστε κι εσείς Τσιπ και Ντέιλ, όπως ποτέ πριν!
Μ' αρέσει πολύ!

7 Οκτωβρίου 2009

Η Πισίνα στο Μπαλί

Αυτή είναι Η Πισίνα. Κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στην άκρη του ουρανού, στην αυλή του παραδείσου, στη ρίζα του ουράνιου τόξου, στα πιο τρελά μας όνειρα. Οπουδήποτε. Όμως βρίσκεται απλώς στο Ubud Hanging Gardens στο Μπαλί. Πράγμα που σημαίνει ότι κάποτε ίσως, υπάρχει κάποια πιθανότητα να βρεθούμε εκεί και να ζήσουμε για να το διηγηθούμε.


6 Οκτωβρίου 2009

Μας αρέσει το Sofitel μας!

Το Sofitel Athens, το ξέρεις, το έχεις δει απ' έξω εκείνη τη φορά που είχες πάει στα Σπάτα να πάρεις τη θεία Τασία ή εκείνη τη φορά που πήγαινες στο IKEA και ,φυσικά, χάθηκες. Η αλυσίδα Sofitel έχει πολλά τέτοια τέρατα σε όλο τον κόσμο που στους γυάλινους ορόφους τους ανεβοκατεβαίνουν βιαστικοί γιάπηδες, καμαριέρες με καλοσιδερωμένες στολές και όμορφες μυστηριώδεις αεροσυνοδοί.
Μας αρέσει το Sofitel μας γιατί:

Μέσα στα συμφραζόμενα αεροδρόμιο-αττική οδός-εμπορικό πάρκο, στα δύο βήματα από την έξοδο των αφίξεων και με αυτή τη φουτουριστική γλυπτική παραδίπλα, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μία αληθινή, ζωντανή μεγάλη πόλη. Και αυτό είναι παρήγορο.

Στον ένατο όροφο του έχει αυτή την θερμαινόμενη πισινούλα και εκεί, προστατευμένος από την κηροζίνη και από τον πολύ θόρυβο μπορείς να πλατσουρίσεις χαζολογόντας με θέα στους αιθέρες και το πέρα δώθε των αεροπλάνων και των ανθρώπων και των όμορφων αεροσυνοδών. Το δωμάτιο με φουλ θέα θα σου κοστίσει 235 έουρος.
Είναι το πρώτο hoteleio στον κόσμο όλο "του οποίου το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης πιστοποιείται με το ISO14001:1996 εφαρμόζοντας το νέο διεθνές πρότυπο BS8555:2003". Αυτό το λέει εδώ, σε παρακαλώ, διάβασε περισσότερα και πες μου κι εμένα περί τίνος πρόκειται...
Δες μερικές ακόμα πισίνες εδώ.

Περιστρεφόμενο Ξενοδοχείο στην Τουρκία

Τούτο εδώ το ξενοδοχείο που θα σε πάω σήμερα, έχει κι αυτό μία μικρή εεε, ιδιαιτερότητα...όπως οι πύργοι που ετοιμάζουν οι dubai άνθρωποι, έτσι και η μία - η μικρή - πτέρυγα του Antalya Marmara Hotel στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό της, όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα. Αυτό τώρα είναι πολύ ωραίο, αφενώς γιατί οι φίλοι σου θα σκάσουν από ζήλεια με το διακοπο album σου και την ικανότητα σου να ξετρυπώνεις όλα αυτά το γκατζετοξενοδοχεία. Αφετέρου, γιατί θα κάθεσαι στο δωμάτιό σου και καθώς αυτό θα γυρνάει γύρω γύρω εσύ θα φχαριστιέσαι θέες, από διαφορετική γωνία και με διαφορετικές σκιές καθώς ο ήλιος θα δύει στο αιγαίο. Θα αλλάζεις παραστάσεις!

Δες μερικές φωτογραφίες από τα περιστροφοδωμάτια:





Όπως το βλέπεις: πολύ ωραία η θέα και μάλιστα 360 μοίρες, όλες δικές σου. Αλλά αυτοί οι νιπτήρες; Αυτή η μπανιέρα πίσω από το προσκεφάλι σου; Και δεν είναι καμιά τεράστια μπανιέρα με μπουρμπουλήθρες και σπα να φχαριστιέσαι αφρόλουτρο. Όχι. Είναι αυτή η άβολη που ή περισσεύουν οι ώμοι σου ή οι πατούσες σου.

Και εκείνες οι σκουπίτσες πάνω από τη μπανιέρα;
Related Posts with Thumbnails