30 Σεπτεμβρίου 2009

Διανυκτέρευση στα βάθη της γης ;

Τα ορυχεία είναι μέρη σκοτεινά που οι άνθρωποι σκάβουν και σκάβουν όλο και πιο βαθειά, ψάχνοντας και ψάχνοντας άπληστα. Είναι μέρη υγρά και τρομακτικά που εργάτες με κράνη και φωτάκια στο κούτελο πηγαινοέρχονται με τις αξίνες και τρώνε σάντουιτς με τόνο και μαρούλι. Τα ορυχεία δεν είναι μέρη για ένα ρομαντικό βράδυ a deux... Αντίθετη άποψη έχουν προφανώς οι διαχειριστές του θαυμαστού Sala Silver Mine στη Σουηδία, οι οποίοι,τώρα που οι εκσκαφές, οι αξίνες και τα σάντουιτς έχουν σταματήσει να ανεβοκατεβαίνουν, πήραν το παλιό ορυχείο και το μετέτρεψαν σε ωραιότατη attraction με περιπάτους, ξεναγήσεις, events και περιπέτειες (ναι, ναι, τα κάνουν κάτι τέτοια στις Ευρώπες...).


Και αφού το σκέφτηκαν καλά και αναρωτήθηκαν "τί θα ήθελε περισσότερο ο επισκέπτης μας;" έφτιαξαν μία φουλ ρομαντική σουίτα στα βάθη της γης! Στα 155 μέτρα βάθος, μέσα στις ανατριχιαστικές σπηλιές του ορυχείου και περιτρυγισμένοι από λίμνες, σπηλιές και σκιές θα ζήσετε τα δυο σας μία βραδυά αξέχαστη.
Ο ειδικός ξεναγός θα σας κατεβάσει στον πυρήνα της γης και αφού σας δώσει ένα καλάθι με καλούδια θα σας αφήσει εκεί και θα επιστρέψει στο επίπεδο των ζωντανών. Δηλαδή 155 μέτρα πάνω από σας. Α ναι. Θα σας δώσει και ένα γουόκι τόκι.
Τί εννοείς "τί να το κάνετε το γουόκι τόκι";
Εσύ θα κοιμόσουν εκεί;


Δες λίγη ακόμα περίεργη Σουηδία.

21 Σεπτεμβρίου 2009

Ξενοδοχείο στο Μαρόκο : Αγόρασέ το!!

Υπάρχουν οι μικρές αγγελίες. Υπάρχουν όμως και οι μεγάλες αγγελίες. Οι τεράστιες. Αυτή εδώ είναι μία τεράστια αγγελία! Καλοί άνθρωποι προσπαθούν να πουλήσουν το Palais Namascar ένα γιγαντιαίο παλάτι - ξενοδοχείο στο Μαρακές, με τέσσερα παλάτια και 10 βίλλες και όλα αυτά σε 40000 τμ μαγευτικού κήπου με νερά και πουλιά και πισίνες και λίμνες και ό,τι χρειάζεται για να κάνεις βουτιές μέσα στην πανάκριβη χλιδή.



Αν δε σου αρέσει η πολυκοσμία και δε θέλεις πλούσιους πετρελαιοβιομήχανους και ύποπτες περσόνες να πηγαινοέρχονται και να παραγγέλνουν πρωινά και κοκτέιλς, αγόρασέ το και μείνε εκεί μόνος σου, σαν κανονικός πρίγκηψ. Σου αξίζει! Θα μπορείς να φιλοξενείς τα πεθερικά από τη Λούτσα όποτε θες και όλοι θα θέλουν να γίνουν φίλοι σου! Θα έχεις και μία διαφορετική κρεβατοκάμαρα για κάθε μέρα του μήνα. Είναι ευκαιρία σου λέω. Πήγαινε τώρα και σπάσε τον κουμπαρά σου και αν σου βγουν το 30000000 (τριάντα εκατομμύρια ευρώ) που ζητάνε οι καλοί κύριοι, σπεύσε.

18 Σεπτεμβρίου 2009

Buddha-Bar στην Πράγα

Ααααχ, η Πράγα! Είναι ωραία και μεσαιωνική και περνάς πολύ ωραία κάθε φορά που πάς εκεί, το ξέρω. Το ξέρουν και οι υπεύθυνοι του γνωστού παριζιάνικου Buddha-Bar concept που άνοιξαν προσφάτως το νεότερο μέλος της αλυσίδας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Είναι ,σου λέει, αυτό το Buddha-Bar Hotel μία μίξη από ανατολίτικα, αποικιακά και μοντέρνα στοιχεία και θα σου αλλάξει το lifestyle: με γλαφυρές σουίτες και πολύ (πραγματικά πολύ) κόκκινο, με πλουμιστό εστιατόριο και bar όλα τίγκα στο ανατολίτικο hip και με εκατοντάδες μικρούς Βούδες να σε παρακολουθούν από παντού.


Το ίδιο flamboyant deco θα βρεις και στη σουίτα σου: βούδες, δράκοι, φανάρια και όλα τα απαραίτητα για να ονειρευτείς μοναχούς σαολίν να σε κυνηγάνε μέσα στα στενά της Stare Mesto.
Η σουίτα σου θα σου κοστίσει από 1200 μέχρι 2000 έουρος, αλλά στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνεται το μασάζ στο δωμάτιο και οι γκουρμεδιές που θα παραγγείλεις στο room service. Αν αυτό σου φαίνεται υπερβολικό, προτίμησε ένα απλό δωμάτιο και με 500 έουρος τη βραδιά, θα ζήσεις σαν το Μικρό Βούδα για μερικές μέρες στην Πράγα. Πριν κάνεις την κράτηση σου, δες περισσότερες Buddha-Bar Hotel φωτογραφίες με πολυελαίους, δράκους και κόκκινους τοίχους εδώ.

15 Σεπτεμβρίου 2009

Οι καλύτερες νυφικές σουίτες

Παντρεύτηκες χρυσό μου; Αν παντρεύτηκες, ή έστω το έχεις αποφασίσει και ετοιμάζεις την προίκα σου, τότε αυτό το άρθρο στο Travel and Leisure είναι για σένα. Ξέχασα: αν ο τραπεζικός σου λογαριασμός έχει εφταψήφιο υπόλοιπο, αυτό το άρθρο είναι για σένα. Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς που ξέρουν τα κόλπα και είναι μέσα στα πράγματα, σου διάλεξαν τις καλύτερες νυφικές σουίτες να πας ονειρεμένο ταξίδι του μέλιτος με το άλλο σου μισό. Hong Kong, Botswana, Mexico και φυσικά a Paris... Τί νόμιζες δηλαδή; ότι θα τη βγάλεις καθαρή με ένα τριήμερο στη Σαντορίνη; Ε;
Δες μερικές φωτογραφίες, να παίρνεις μία ιδέα και διάβασε και το σχετικό άρθρο για να σου τρέξουν τα σάλια και μετά να δεις και τις τιμές.


Εμένα καθόλου δε με νοιάζει! Παίρνω την αγάπη μου από το χέρι και τα Roomsto letWithToilet μου φαίνονται παράδεισος.
Εσύ που πήγες για μήνα του μέλιτος ;

11 Σεπτεμβρίου 2009

Διακοπές στο Βαρέλι;

Αυτό εδώ είναι κάτι άλλο. Κάτι καινούριο. Κάτι που όμοιο του δεν έχεις δει.
Το De Vrouwe van Stavoren (που, πρέπει να το παραδεχτείς, σε παραπέμπει στις βρούβες)είναι ένα συμπαθητικό εξοχικό ξενοδοχείο στο Stavoren, δηλαδή στην Ολλανδία. Πάρε μία γενική ιδέα :

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Δεν έσπευσες να κάνεις κράτηση, αλλά όλα καλά. Άρχισε τώρα να παρατηρείς προσεκτικά.


Αυτό που μοιάζει με την κάβα του Γαργαντουά, είναι τα τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα βαρελοδωμάτια. Όπως το ακούς. Βαρέλια. Μεγάλα. Τεράστια. Τόσο τεράστια που χωράνε κρεβάτι, σαλονάκι, και ντους!


Παρατήρησες το welcome drink στο τραπεζάκι; Κρασί. Βαρελίσιο!

Εσύ θα κοιμόσουν μέσα στο βαρέλι;

10 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτική Αναμπουμπούλα: The Watergate Hotel






Είναι στην Washington. Είναι ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο. Από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία και από τα πιο διάσημα σκάνδαλα. Μία λέξη θα σου πω: Watergate. Στα 40 σχεδόν χρόνια του. το Watergate Hotel έχει επιτελέσει hoteleio, πολιτικό σκάνδαλο, γολγοθάς για τον R. Nixon, οικονομικό δράμα, τί άλλο θες;

Χτισμένο το 1971 σε μία από τις πτέρυγες του συγκροτήματος Watergate, ανάμεσα σε κτίρια γραφείων και διαμερισμάτων, ήταν στην αρχή ένα χλιδάτο 70s hoteleio με μεγαλοπρεπές lobby όλο μάρμαρο και φρέσκα λουλούδια και πολυελαίους και αίθουσα χορού. Κατάλαβες τώρα... Σκέψου υπερφορτωμένο αμερικάνικο kitsch, σκέψου ταπισρί, σκέψου πλουμιστά υφάσματα και τσέκαρε και τις φωτογραφίες παρακάτω.


Το 1972 οι "φίλοι" του R. Nixon μπούκαραν στα γραφεία των Δημοκρατικών, στην πτέρυγα γραφείων του συγκροτήματος με σκοπό να παγιδεύσουν τηλέφωνα και να μάθουν όλα τα μυστικά. Κατάλαβες, νόμιμα πράγματα... Μετά, χοντρικά η ιστορία έχει ως εξής: οι διαρρήκτες συνελήφθησαν, ο Nixon έκανε ό,τι μπορούσε να τα μπαλώσει, παραιτήθηκε και διασύρθηκε (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) και όταν όλα ξεχάστηκαν, το όνομα Watergate ήταν πια συνώνυμο με το πολιτικό σκάνδαλο. Αλλά ήταν ακόμη ξενοδοχείο που το περίμεναν τρομερές αναμπουμπούλες, οικονομικής φύσεως αυτή τη φορά.

Από τη δεκαετία του 80 και μετά, το "καημένο" Watergate Hotel αλλάζει χέρια κάθε τρεις και λίγο (από ονόματα όπως Cunard και Swissotel) και το 2007 οι τότε κυρίως μέτοχοι παίρνουν τη γενναία απόφαση να το κλείσουν για μια μεγαλειώδη ανακαίνιση (και λέω γενναία γιατί το budget ήταν περί τα 170.000.000 ντόλαρς). Βέβαια, όπως καταλαβαίνεις, τίποτα δεν έγινε, ήρθε και η κρίση και το διαχρονικά σκανδαλώδες Hoteleio κάθεται εκεί, άδειο και σκοτεινό και μαζεύει κατσαρίδες και αράχνες, αφού κανείς δεν το θέλει. Κανείς! Τον ιούλιο που μας πέρασε το έβγαλαν σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης 1.000.000 ντόλαρς και δεν υπήρξαν αγοραστές! Ολόκληρο Watergate!

Δες παρακάτω τις θλιβερές φωτογραφίες από το σεπτέμβριο του 2007, όταν όλα τα αντικείμενα του Watergate Hotel ξεπουλήθηκαν σε περίεργους, σε συλλέκτες και σε αργόσχολους:




9 Σεπτεμβρίου 2009

Αμοργός: Απλό. Παραδοσιακό. Ελληνικό.

Ναι, δε λέω, ωραία τα hoteleia με τις χλιδές και τον άραβα πετρελαιοβιομήχανο να μένει στη διπλανή σουίτα. Ωραία και η λίστα Forbes. Όμως καμιά φορά θέλεις, ας πούμε, κάτι να σου θυμίζει τη γιαγιά σου. Κάτι να σου θυμίζει τότε που ήσουν μικρός και είχες κουβαδάκι και μπρατσάκια. Κάτι με δαντέλες στις κουρτίνες και κεντημένα μαξιλάρια. Ωραίο και το design και το gourmet, όμως καμιά φορά ξυπνάει μέσα σου πείνα για κοκκινιστό κόκκορα και ασπρισμένο ταβάνι. Παραδέξου το.

Γι αυτές τις περιπτώσεις σου βρήκα αυτό εδώ. Ο Ξενώνας Εμπροστιάδα βρίσκεται στην ωραία Χώρα της ωραίας Αμοργού. Είναι άσπρο, είναι μπλε, είναι γαλάζιο. Δεν έχει butlers και sushi restaurant αλλά δεν έχει επίσης έπιπλα από σουηδικό ξύλο και άσπρη πλαστική καρέκλα. Όταν πας, να δώσεις τα συγχαρητήρια σου στους σπιτονοικοκύρηδες!







8 Σεπτεμβρίου 2009

Rooms ToLet With Toilet...

Θυμάσαι τα hoteleia που σου έδειξα; Θυμάσαι τις θεικές θέες και τις ιδιωτικές πισίνες; Τις prive βεράντες και τους αποκλειστικούς butlers; Τα μαρμαρένια πατώματα και τα μπάνια αλά ρωμαική αυτοκρατορία; Τα θυμάσαι; Ξέχασέ τα. Η πραγματική πραγματικότητα ζει στα κυκλαδονήσια και λέγεται RoomsToLetWithToilet. Και το εννοεί! With toilet! Δίπλα στο Toilet θα βρεις το απαραίτητο ντουσολάστιχο που καταλήγει στο σιφώνι, πράγμα πολύ πρακτικό γιατί μπορείς να κάνεις όλες σου τις "δουλειές" ταυτόχρονα και να μη χάνεις άλλο πολύτιμο χρόνο στο μπάνιο! Τί να το κάνεις το ζεστό νερό μάνα μου; Καλοκαίρι είναι!
Πρωινό; Α, όχι, το πρωινό δεν περιλαμβάνεται στα 110 ευρώ. Σερβίρεται πρωινό, παραδοσιακό, και είναι στα 10 ευρώ το άτομο. Όχι κύριοι. Το ψωμί-μαρμελάδα tico σε ατομική συσκευασία-μέλι δεν είναι παραδοσιακό πρωινό.... Και τα κρεβάτια από σουηδικό ξύλο δεν είναι "παραδοσιακή επίπλωση με μεράκι". Εκτός βέβαια αν βρίσκεσαι στη Σουηδία.
Είναι η πατροπαράδοτη post-vacation γκρίνια του υποψιασμένου έλληνα που κάνει τουρισμό στη χώρα του. Δίπλα στις υπέροχες προσπάθειες που γίνονται στα νησιά, στα καταπληκτικά hoteleia που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μία λιστα Conde Nast βρε αδερφέ, υπάρχουν ακόμα οι RoomsToLetWithToilet τραγωδίες, έτοιμες να ισοπεδώσουν το ηθικό σου και τις διακοπές σου. Και το budget σου. Γι αυτό κι εσύ φρόντισε να οργανωθείς καλά μέχρι την επόμενη σαιζόν. Θα σου κάνω εντατικά μαθήματα. Και θα δώσεις και εξετάσεις.
Καλό χειμώνα!
Related Posts with Thumbnails