26 Φεβρουαρίου 2009

Oh Boy, Oh Boy, Oberoi.

Τα Oberoi Hotels & Resorts τα ξέρεις. Βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και την Αίγυπτο και είναι εξωτικά και υπερχλιδάτα, οπότε όταν πηγαίνεις να κλείσεις κανένα μεγάλο deal με πετρέλαια, εκεί να κοιμάσαι.
Ανάμεσα στις λίμνες και τα παλάτια του Udaipur της Ινδίας θα βρεις το Oberoi Udaivilas, χτσμένο σαν παραδοσιακό Ινδικό παλάτι, δηλαδή κάπως έτσι:

Μην πάρεις ταξί. Στο ξενοδοχείο θα φτάσεις με τελετουργική βαρκάδα διασχίζοντας τη λίμνη Pichola ξαπλωμένος σε αναπαυτικά μαξιλάρια , έτσι για να μπαίνεις σιγά σιγά στο κλίμα.
Τα δωμάτια του Oberoi Udaivilas ανοίγουν σε ημι-ιδιωτικές πισίνες, κήπους και πρασινάδες και θέα στη λίμνη και στο χρυσαφί ήλιο,εκτός αν προτιμήσεις την προεδρική σουίτα με ολοδική σου πισίνα και deck, οπότε η ζωή για σένα θα μοιάζει κάπως έτσι και θα κοστίζει 240.000 ρουπίες*:Οπωσδήποτε δες τα virtual tours στο site του ξενοδοχείου και θαύμασε τα δωμάτια και τα spa και τις γιόγκες και τις πισίνες εδώ και κεί. Θαύμασε όμως πιο πολύ την προεδρική σουίτα και το δωμάτιο των κεριών.

Πες μου τώρα εσύ, είναι τυχαίο που το Oberoi έχει και βραβεία Conde Nast (πρώτο στην Ασία και τέταρτο στον κόσμο για το 2008), και T & L (δεύτερο στην Ασία και τέταρτο στον κόσμο) και είναι και στη θρυλική και πολυτραγουδισμένη λίστα Forbes Resorts 400;

ps: 240000 INR είναι περί τα 3727 ευρώ, κύριε Πρόεδρε.

25 Φεβρουαρίου 2009

Οοοομ στο Bhutan

Το πρωί έχει κίνηση. Μετά τηλέφωνα, email, λογαριασμοί, σπιτονοικοκυρές, άγχος, παιδί μου είσαι χλωμό, τα χάλια σου έχεις, κοντεύεις να πάθεις εγκεφαλικό από το στρες. Γι αυτό το hoteleio σε στέλνει σήμερα για zen διακοπές στο μακρινό και μυστηριώδες βασίλεο του Bhutan, εκεί, ανάμεσα σε Κίνα και Ινδία, στα ανατολικά Ιμαλάια.
Εκεί θα πας και θα ψάξεις να βρεις το hoteleio ησυχαστήριο που έφτιαξαν για σένα τα Aman Resorts και που σε περιμένει για να σε φροντίσει και να βάλει τα νεύρα σου σε τάξη.
Θα δεις πώς ζούνε οι καλοί bhutan-άνθρωποι και οι καλοί βουδιστές μοναχοί που διατηρούν τις αποστάσεις τους και από το κινητό σου και από το laptop σου και από την πολυεθνική σου. Να σκεφτείς ότι τα Aman Resorts ήταν η πρώτη ξένη εταιρεία στην οποία δόθηκε άδεια να φτιάξει εκεί τα ωραία (και όχι και τόσο ασκητικά) καταλύμματά της.

Σκέφτεσαι στρώμα από άγριο μαλλί, άγριο μέλι και τσάι για πρωινό και σκληρή ζωή στα απίστευτα ιμαλαϊανα υψόμετρα του Bhutan; Σκέψου καλύτερα. Να ηρεμήσεις είπαμε, όχι να ταλαιπωρηθείς. Σκέψου τί ωραία θα διαλογιστείς στα δωμάτια του Amankora:



Σκέψου να ξαπλώνεις μπροστά σ' αυτό το θρυλικό παράθυρο και να διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο ενώ λιάζεσαι στην αστραφτερή μέρα που έχει ξημερώσει πάνω σου ο Βούδας. Μα δε νιώθεις κιόλας πιο υγιής; Εγώ ναι πάντως.

Η μυστικιστική σου εμπερία θα σου κοστίσει χοντρικά 900 ευρώ την ημέρα, αλλά σκέψου πόσα θα γλιτώσεις από τους γιατρούς και τους ψυχολόγους!
Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την τύχη σου στην τοξοβολία (είναι κάτι σαν να λέμε το εθνικό άθλημα εκεί πάνω), να δοκιμάσεις τα spa τους που βασίζονται σε παραδοσιακές τεχνικές με βότανα και φυτά και αν είσαι τυχερός να πάρεις την ευλογία ενός πραγματικού βουδιστή μοναχού. Δεν ξέρεις πού μπορεί να σου χρειαστεί...
Στείλε cart postal, ε;

Η Αληθινή Blue Lagoon!

Θυμάσαι όταν ήσουν μικρός , στα υπέροχα 80s,που έβλεπες το Blue Lagoon με τη ναυαγήσασα Brook Shields και σου τρέχανε τα σάλια ; Και θυμάσαι πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί εσύ τι θα έκανες αν βρισκόσουν ναυαγός χωρίς ελπίδα στο καταραμένο νησί (με την Brook Shields η όχι, μικρή σημασία έχει...); Λοιπόν, με 2.5 χιλιάδες δολάρια τη βραδιά μπορώ να σε ναυαγήσω μια χαρά στο νησί Turtle, κάπου εκεί στα Fiji...


Θα μείνεις σε ένα από τα δεκατέσσερα bures του νησιού με τη δική σου ασπριδερή αμμουδιά. Η καλύβα σου θα μοιάζει κάπως έτσι:



Θα την έχουν φτιάξει για σένα από ντόπια fijiανά υλικά , τίγκα στο ξύλο και με παράθυρα από παντού να χαζεύεις τη θέα και την απανταχού θάλασσα που είναι στ' αλήθεια γαλανή. Δες τι ωραία ταβάνια φτιάχνουν στα Fiji!



Και θα έχεις την προσωπική σου bure mama που θα φροντίζει να μη σου λείψει τίποτα! Κάτι σαν butler δηλαδή , αλλά the fiji way. Μπορείς να τη φανταστείς ψιλή μελαχροινή μιγάδα με μία άγρια ορχιδέα στο αυτί , αν και πολύ αμφιβάλλω ότι θα είναι έτσι.

Στο Turtle Island, που λες, μπορείς να κάνεις ιππασίες στην ακροθαλασσιά, ιστιοπλοϊες στα ανοιχτά, πικνίκ με αστακό και champagne σε μυστικές τοποθεσίες, scuba diving, massage, βαρκάδες στο ηλιοβασίλεμα, απλωτές, ξαπλωτές, και ό,τι άλλο θα κάνει τους εχθρούς σου να σκάσουν με το διακοπο-album σου. Όπως αυτό:

Άμα σου έρθει πιπί σου μεσούντος του ρομαντικού dinner τί κάνεις; Τί θα έκανε η Brook?


Όλες οι δραστηριότητες στο Turtle Island, ό,τι φας, ό,τι πιεις, είναι δωρεάν. Δωρεάν επειδή έχεις πληρώσει δύο με τρεις χιλιάδες δολλάρια (1500-2500 ευρώ) για κάθε βραδιά . Φάε όσο μπορείς περισσότερο λοιπόν!

Το καλύτερο δε στο είπα όμως: αν είσαι πλούσιος η πολύ πλούσιος σταμάτα να διαβάζεις blog στο ίντερνετ και πάρε τον ταξιδιωτικό σου πράκτορα: αυτός ξέρει! Μπορεί να σου νοικιάσει ολό-κλη-ρο το νησί για μία εβδομάδα! Εσύ και 27 ακόμη φίλοι σου μπορείτε να παίξετε τελείως ανενόχλητοι με 300.000 dollars! (234.000 ευρώ. ήτοι 8357 έκαστος. )
Ωραία δε θα είναι;

20 Φεβρουαρίου 2009

Εγχώρια Hoteleioτητα

Τί γίνεται όταν στις διακοπές δε θέλεις για κανένα λόγο να ξεμυτίσεις από το δωμάτιο σου ή έστω από τον περίβολο του ξενοδοχείου σου;
Στην Ελλάδα ζούμε! Τί μπορεί να σε κρατήσει μακριά από το φανταστικό αιγαιοπελαγίτικο πλάτσα πλούτσα και την ταβέρνα, αυτή εκεί, πάνω στο κυματάκι; Αυτό...



Και αυτό...




"Αυτό" είναι ένα θολωτό υπόσκαφο δωμάτιο με την ατομική του πισίνα σε απόσταση γλιστρίματος από το κρεβάτι. Μην φορέσεις πυζάμες! Ξαπλώσε στο κρεβάτι και απόλαυσε την αντανάκλαση του νερού στο σκαμμένο μέσα στην πέτρα ταβάνι σου. Σήκω και κάνε μια βουτιά. Επανάλαβε. Επανάλαβε, όσες φορές χρειαστεί για να πιστέψεις αυτό που σου συμβαίνει. Έχεις αποχωρίσει από τον μάταιο κόσμο και έχεις βρεθεί στον hoteleioτερο παράδεισο. Και για να μην νομίζεις ότι λέμε υπερβολές, βγες για καφέ και πρωινό στη βεράντα...





Νοτ. Δε σε γελούν τα μάτια σου. Το ξενοδοχείο-αντικείμενο του πόθου βρίσκεται εδώ δίπλα, στην ανεξάντλητη Σαντορίνη και δε μοιάζει σε τίποτα με rooms to let with toilet και ταβέρνα στο ισόγειο.
Στα δωμάτια θα βρείς standard flat satellite, cd player (για να ακούς Rene Aubry καθώς πλατσουρίζεις), mini bar (για να πίνεις champagne στο ηλιοβασίλεμα), modem (δεν ξέρω για ποιό λόγο θέλεις να δουλέψεις. Ξέχασέ το. Κοίτα πού είσαι! Put the laptop down! )... Είσαι διακοπές for god's sake ! Πήγαινε για φαγητό!


Μπορείς τώρα να προσθέσεις στην to-go-list σου αυτό το hoteleio και ότ-αν το κάνεις κάν'το σωστά : δοκίμασε τη master suite. Και μετά έλα να μου πεις πώς είναι από κοντά και άσε με να κλάψω στον ώμο σου.
Related Posts with Thumbnails