10 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτική Αναμπουμπούλα: The Watergate Hotel






Είναι στην Washington. Είναι ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο. Από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία και από τα πιο διάσημα σκάνδαλα. Μία λέξη θα σου πω: Watergate. Στα 40 σχεδόν χρόνια του. το Watergate Hotel έχει επιτελέσει hoteleio, πολιτικό σκάνδαλο, γολγοθάς για τον R. Nixon, οικονομικό δράμα, τί άλλο θες;

Χτισμένο το 1971 σε μία από τις πτέρυγες του συγκροτήματος Watergate, ανάμεσα σε κτίρια γραφείων και διαμερισμάτων, ήταν στην αρχή ένα χλιδάτο 70s hoteleio με μεγαλοπρεπές lobby όλο μάρμαρο και φρέσκα λουλούδια και πολυελαίους και αίθουσα χορού. Κατάλαβες τώρα... Σκέψου υπερφορτωμένο αμερικάνικο kitsch, σκέψου ταπισρί, σκέψου πλουμιστά υφάσματα και τσέκαρε και τις φωτογραφίες παρακάτω.


Το 1972 οι "φίλοι" του R. Nixon μπούκαραν στα γραφεία των Δημοκρατικών, στην πτέρυγα γραφείων του συγκροτήματος με σκοπό να παγιδεύσουν τηλέφωνα και να μάθουν όλα τα μυστικά. Κατάλαβες, νόμιμα πράγματα... Μετά, χοντρικά η ιστορία έχει ως εξής: οι διαρρήκτες συνελήφθησαν, ο Nixon έκανε ό,τι μπορούσε να τα μπαλώσει, παραιτήθηκε και διασύρθηκε (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) και όταν όλα ξεχάστηκαν, το όνομα Watergate ήταν πια συνώνυμο με το πολιτικό σκάνδαλο. Αλλά ήταν ακόμη ξενοδοχείο που το περίμεναν τρομερές αναμπουμπούλες, οικονομικής φύσεως αυτή τη φορά.

Από τη δεκαετία του 80 και μετά, το "καημένο" Watergate Hotel αλλάζει χέρια κάθε τρεις και λίγο (από ονόματα όπως Cunard και Swissotel) και το 2007 οι τότε κυρίως μέτοχοι παίρνουν τη γενναία απόφαση να το κλείσουν για μια μεγαλειώδη ανακαίνιση (και λέω γενναία γιατί το budget ήταν περί τα 170.000.000 ντόλαρς). Βέβαια, όπως καταλαβαίνεις, τίποτα δεν έγινε, ήρθε και η κρίση και το διαχρονικά σκανδαλώδες Hoteleio κάθεται εκεί, άδειο και σκοτεινό και μαζεύει κατσαρίδες και αράχνες, αφού κανείς δεν το θέλει. Κανείς! Τον ιούλιο που μας πέρασε το έβγαλαν σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης 1.000.000 ντόλαρς και δεν υπήρξαν αγοραστές! Ολόκληρο Watergate!

Δες παρακάτω τις θλιβερές φωτογραφίες από το σεπτέμβριο του 2007, όταν όλα τα αντικείμενα του Watergate Hotel ξεπουλήθηκαν σε περίεργους, σε συλλέκτες και σε αργόσχολους:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails